Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

MVO

Wij stellen als doel binnen onze sterk groeiend familiebedrijf continue bezig te zijn met verbeteringstrajecten en innovatie die uiteindelijk leiden tot verdere besparing en reductie van afvalstoffen voor een beter milieu en werkomgeving.

Daarom hebben wij een bewuste keuze gemaakt voor Witzand bouwmaterialen, de beste naaldhoutleverancier van Nederland die zich volledig aan ons maatschappelijk doel committeert.

Noord-Europees vs. Midden- en Oost-Europees vurenhout

Wij gebruiken uitsluitend duurzaam Scandinavisch vurenhout (Noord-Europees vurenhout) vanwege het feit dat het hout voortkomt uit duurzaam bosbeleid met strijd tegen illegale houtkap.

Bovendien heeft Scandinavisch vurenhout een hogere buigzaamheid, hogere treksterkte en kan hogere krachten weerstaan dan het Midden- en Oost-Europees vurenhout. Daarbij is de verlijming milieuvriendelijk en vochtresistent. Hierdoor zijn onze doekbomen vaker her te gebruiken door onze wereldwijde afnemers.

DBP Holland scandinavian pinewood

DBP-Holland heeft ISPM-15-certificering

Is de wereldstandaard om te garanderen dat levend ongedierte zich niet via de houten verpakkingen verspreiden. Deze certificering beschrijft de behandeling van houten verpakkingen, zodat eventueel aanwezige schadelijke organismen worden gedood. Hout dat gebruikt wordt voor de vervaardiging van houten verpakkingen, dient voor internationaal transport behandeld en gemarkeerd te worden. Inkopers en gebruikers van houten verpakkingen worden met ISPM-15 probleemloos wereldwijd transport gegarandeerd.

Ons registratienummer ISPM-15 is: 213

Voor meer informatie klik op de link van de Stichting Markering Houten Verpakkingen.

Houtkachel en plafondventilatoren

Door het nakorten op lengte van onze duurzame doekbomen naar wens van onze klant ontstaan er afvalstukken hout, die verdwijnen in onze houtkachel waardoor wij geen gasverwarming hebben. Onze houtkachel en plafondventilatoren in de werkplaats zorgen naast een aangename werktemperatuur ook voor een constante verlijmingtemperatuur van onze doekbomen.

Extra opbrengst uit verkoop houtvezels

Onze moderne houtafzuiging die aangesloten is op onze houtbewerkingmachines zorgt ervoor dat we naast een gezonde werkomgeving, milieubesparend zijn en extra opbrengsten hebben uit de verkoop van de schone houtvezels.

Doordat Scandinavische vurenhout erg schoon en comfortabele eigenschappen kent, wordt ons houtmot veel gebruikt voor het fourageren van de veeteelt- en paardveehouderij.